Hakkında Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, bastırık taşıma kapasiteleri ve vacip yangına dayanıklılık dereceleri dahil tamamlanmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını katkısızlar.
Yangın Bapsı, ivedili durumlarda kuruluşdan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve anatomi hayatını baş düzlük, yapıların en önemli unsurlarından biridir.
Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en kaliteli mekanizmaları kullanarak kapının monte edildiği projeyi güvenli ve sağlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.
Tütün sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın takkadak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Acil çıkış bapsı adı ile bile bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul kuruluşda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
Bununla müşterek dundaki kriterlere ehil olan yerlerde hiç yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zaruri olarak olması onaylama edilir.
Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Yangın kapısı, tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın yahut rastgele bir müstacel boyut takkadak insanların binayı güvenle terk etmesini katkısızlar. Ayrıca çatı içinde oluşan esrar ve sıcaklığın hariçya geçmesine güçlük olabilir.
Fakat hordaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda uslu yangın çıkışı ve yangın merdiveni bünyelması zaruri olarak ikrar edilmektedir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yalnız her yerde, özellikle bile heybetli binalarda olması kişilerin hayat kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
FEZA Dizge Odası Yangın Kapısı: Tip odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının taçı saf otomasyon sistemlerine iyi aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın bapları camlı kabil.
Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Konstrüksiyonların yangınlardan korunması için yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin konstrüksiyonlmasına ruhsat verilmektedir.
Yangın Kapısı Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.